Leadership in the time of crises – Adrian Stanciu, decan Maastricht School of Romania

În cadrul întâlnirii cu numărul 15 din acest an, Adrian Stanciu ne-a livrat informații esențiale despre calitățile pe care trebuie să le dobândească un lider în această perioadă și ce măsuri trebuie să ia pentru a depăși momentele de incertitudine.

A fi un lider de sucees înseamnă până la urmă să ai capacitatea de a te adapta, de a accepta schimbarea cu smerenie și de a fi flexibil.

De asemenea, a abordat tema incertitudinii care reprezintă un element determinant pentru a înțelege contextul actual și de a ne adapta la noua paradigmă socială.

Mintea noastră nu e obișnuită să funcționeze cu incertitudinea. Ca să putem funcționa optim, trebuie ca deciziile noastre să fie instinctive. Nu vorbim aici despre decizii radicale care sunt luate în urma unei analize logice și pragmatice, vorbim despre decizii simple: ridicatul cănii, șofatul, igiena dentară samd.

Paradoxul este că atunci când ne dăm seama că luam decizii, sistemul nostru începe să se dea peste cap. Nu mai funcționăm la fel de bine. Ca să funcționăm optim trebuie să nu realizăm că luăm decizii. De ce?  Pentru că mintea noastră prezintă o toleranță destul de scăzută la incertitudine și simțim mereu nevoia să încadrăm lucrurile într-o categorie.

Mintea noastră nu poate trăi fără certitudini, prin urmare prima soluție la o problemă devine soluția de bază, spune Adrian Stanciu. Așadar, mintea se ancorează de primul răspuns pe care îl are la o situație incertă, oricât de absurd ar părea el.

Prin urmare, apare întrebarea ce înseamnă flexibilitatea ? Flexbilitatea, în opinia lui Adrian înseamnă să învățăm să trăim cu incertitudinea. Aceasta este ca un mușchi, se antrenează. Problema noastră este că nu suntem antrenați, iar acest lucru generează un sentiment de anxietate, trăim tot timpul sub egida riscului.

Ce poți face pentru a depăși acest sentiment?

Știm deja că incertitudinea e un fenomen pe care nu-l putem controla, este un risc la pătrat cum zice Adrian Stanciu, însă ce putem face, și asta se aplică inclusiv în business, e să ne așezăm mintea, să ne antrenăm mintea să facă față acestui fenomen.

Ei bine, cum poți face asta? Luând în considerare toate aspectele de care am vorbit până acum și dezvoltându-ți capacitatea de a fi flexibil. Flexibilitatea înseamnă să nu cauți certitudini acolo unde erai obișnuit să le găsești. Go with the flow, testează, încearcă diverse metode, relaxează-te și obișnuiește-te cu ideea că nu mai deții controlul. Să experimentăm idei, spune Adrian. În loc să ne moară oameni, să moară ideile.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi Roxana Baban a avut o prezentare punctuală și creativă despre rolul semnăturiii.

Semnătura, în toată splendoarea ei, reprezintă o modalitate de manifestare a voinței și a intenției de a încheia un raport juridic. Dacă nu s-ar produce efecte juridice de pe urma unei semnături atunci ce rost ar mai avea să semnăm, nu?!

Rolul semnăturii, ca „amprentă“ a personalități pusă pe documentul validat reflectă voința părților implicate în acordul semnat.

Iată 3 tipuri de oameni atunci când vine vorba despre semnătură:

După cum sugerează și numele lor, cele 3 tipuri de oameni care își pun amprenta pe un document poate influența implicit consecința juridică a respectivului document. Prin urmare, atitudinea de nepăsare sau cea de grabă pot atrage consecințe neplăcute dacă nu adopți ipostaza conștiinciosului atunci când semnezi un act.

Cine este Adrian Stanciu?

Adrian Stanciu este Fondator al Entrepreneurship Academy, partener Human Synergistics, partener Erudio, partener companie de training ASCENDIS, General Manager Xerox România

Adrian a fost partener fondator al Ascendis Consulting, cea mai mare firmă de training din România, fondată în ianuarie 2001.
În decursul a 8 ani ca trainer și managing partner al Ascendis, Adrian a creat și a livrat sute de programe de training, la care au participat peste 5.000 de manageri de companii mari și mici din România, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Republica Cehă și din multe alte țări.

În prezent este partener și Decan Asociat al Maastricht School of Management Romania, una dintre instițuțiile de renume la nivel global care formează oameni de business, având peste 2000 de absolvenți în fiecare an.