Întâlnirea cu numărul 18 a bizz club Iași a avut o premieră: un trainer international, Andreas Antanopoulos, rector la Univesity of New York din Praga

Întâlnirea cu numărul 18 a bizz club Iași a avut o premieră: un trainer international, Andreas Antanopoulos, rector la Univesity of New York din Praga a vorbit aproximativ 60 de minute despre investiții, perioada post Covid, sectorul IT și despre cum va arata noua realitate după această criză.

Un lucru e cert, majoritatea afacerilor s-au mutat în online.

Business-urile s-au digitalizat foarte mult mult, într-un ritm accelerat. Zoom a devenit un fel de ecosistem similar cu Amazon. De exemplu, în America, Zoom a creat aproximativ 4000 de subaplicații.

Insă aceasta nu e tocmai un lucru de bun augur pentru economie, iar în caz că va veni al doilea val de Covid, lucrurile vor deveni și mai incerte. Partea pozitivă e că există fonduri și lichidități, trebuie doar să existe oameni dispuși să investească.

În ceea ce privește start-up-urile de tip tech, vor exista două tipuri de joburi în acest sector: accentul va fi pus pe de o parte pe cei care codează, iar pe altă parte pe cei care vând.

Referitor la industria de evenimente, încă nu se cunosc noile condiții în care s-ar putea desfășura în offline, însă sunt premise că și după perioada Covid, multe întâlniri vor fi făcute online. Acest lucru se va întâmpla pentru că vor fi mai mai puțin costisitoare ca logistică și mai accesibile din punct de vedere al timpului.

Ce realizări are Andreas Antanopoulos?

Andreas are peste 25 de ani de experiență în lumea business-ului, activând în mediul academic, antreprenorial, corporatist și în calitate de investitor. A fost cofondator al Working Knowledge, o firmă de telecomunicații care a fost lider de piață în Londra. De asemenea, a fost cofondator Viva Credit, lider pe piața Fintech în România, extinzându-se ulterior în alte 2 țări din UE.

Andreas a deținut numeroase funcțiii de conducere în mediul academic la Universitatea Centrală Europeană și în companii de frunte din sectorul telecom.

A lucrat și / sau a locuit în Argentina, Brazilia, Germania, Grecia, Ungaria, Filipine, România, Singapore, Spania, Marea Britanie și SUA și vorbește 6 limbi străine. Deține un doctorat în Inginerie electrică și electronică la University College London, Marea Britanie și un MBA la Weatherhead School of Management la Case Western Reserve, Cleveland, Ohio, SUA.

Momentul Spotlight

În cadrul momentului de Spotlight, Emanuel Popescu, cofondator Wave Ideas ne-a prezentat viziunea și scopul agenției.

 

Scopul este să ajute clienții să-și dezvolte din punct de vedere strategic ideile. Oferă o viziune coerentă și strategică și perspective noi asupra brandurilor.

Pun accent pe ascultare activă, strategie și design. Lucrează atât cu organizații mari cât și cu cele de dimensiuni mai mici. Datorită acestui fapt, au experiență în gestionarea proiectelor cu bugete diferite și deadline-uri variate.

Ne revedem săptămâna viitoare cu un alt trainer de calibru. Până atunci vă dorim succes și inspirație.

Pe curând.