Despre inimă și pragmatism

A nins. Iar. Peisaje de poveste. Romantismul dispare când pui mâna pe lopată. E o zăpadă grea, apoasă … e acea zăpadă despre care Coșbuc a refuzat să scrie.

De data asta nu am mai fost luat pe nepregătite și am reușit să dezăpezesc rapid mașina astfel încât să ajung  la timp la o nouă întâlnire bizz.club Iași.

A fost o zi în care s-a vorbit mult de consultanță și despre consultanți.

Citatul zilei a fost ”Nici o idee genială nu s-a născut la o întâlnire de networking, dar multe idei proaste au murit acolo.” Scott Fitzgerald …. ceea ce m-a făcut să mă întreb … cum ar arăta un jurnal al ideilor eronate care au ”murit” la bizz …?

În lumina ”reflectoarelor” s-a aflat astăzi compania Open Source Management (OSM) reprezentată de Cezar Angheluță. Am aflat care au fost reperele importante în istoricul de 28 de ani al companiei, de acoperirea globală a acesteia, dar și despre instrumentul cheie care stă la baza tuturor activităților de consultanță și/sau formare pe care OSM le realizează pentru clienții săi. Dacă sunteți curioși care este acest instrument veniți la o întâlnire bizz.club Iași pentru a vă întâlni cu Cezar.

Deloc întâmplător, ceea ce a rămas însă în mintea noastră după această prezentare a fost faptul că, atât OSM, cât și Cezar în tot ceea ce fac pun …. inimă.

 

Partea a doua a întâlnirii ne-a adus pragmatism. Ne-am bucurat astăzi să-l avem printre noi, ca invitat la momentul de training, pe Dan Schipor, Partener BDO Iași. Dan a făcut o radiografie a provocărilor cu care se confruntă astăzi mediul de afaceri românesc și am identificat împreună căi și modalități de a face față acestora. Evident că am fi avut nevoie de mult timp pentru a aborda un subiect atât de complex și am agreat că vom reveni asupra acestei dezbateri într-o întâlnire viitoare.

Am reținut că în prezent,  decizia de a lucra cu un consultant în management ține de: rapiditatea implementării,  eficiența costurilor alocate consultanței și plusvaloarea adaugată reală adusă`de către consultant.

În loc de final: Cezar are interdicție la prezentări până la vară (anul acesta a avut 2 intervenții, ambele însoțite de cantități mari de zăpadă).