16 idei care te vor ajuta să vezi viitorul într-o lumină diferită – Florin Ilie, Deputy CEO și Head of Wholesale Banking ING România

Ne-am întâlnit la o nouă întrunire bizz.club Iași într-o zi istorică pentru România. Fie că ești microbist sau nu, probabil știi că 7 mai e ziua în care Steaua București a cucerit Liga Campionilor. Într-o ligă aparte jucăm și noi, e liga antreprenorilor care sunt motivați și consideră că networkingul este un mijloc prin care pot crea valoare atât pentru ei cât și pentru cei din jurul lor.

Florin Ilie, Deputy CEO și Head of Wholesale Banking ING România a avut o prezentare consistentă în care a vorbit despre viitor, despre politici guvernamentale, lichidități, inflație, dar a punctat și anumite subtilități care țin de psihologia noastră colectivă. Vă invităm să descoperiți mai jos cele mai importante idei pe care le-a adus în discuție, urmând ca întâlnirea pe larg să fie postată pe pagina noastră de Facebook.

citat bizz

 

1.  Viitorul e un infinit de posibilități, important e ca din infinitul de posibilități să alegem una și să ne poziționăm cât mai favorabil.

 

2. Tindem să fim prăpăstioși, ne concentrăm mai mult pe partea negativă și trăim cu impresia că viitorul arată rău.

 

 1. Adevărul e că viitorul nu știm cum arată, suntem slab pregătiți în a ghici ce se va întampla peste 3, 6, 9 luni.

 

4. 99% din tragediile pe care le-am trăit nu s-au întâmplat niciodată, ideea e să nu luăm totul prea în serios și să lăsăm viitorul să ne surprindă.membri bizz

 

 1. Momentan există lichidități, însă pe termen lung e discutabil, depinde când se termină criza.

 

 1. Deficitul bugetar și investițiile făcute de stat sunt riscante pe termen lung.

 

 1. Pe termen scurt atât firmele cât și statul au făcut tot ce se putea făcea.

 

 1. Dacă se tipăresc lei, apare inflația.

 

 1. Statele vor cheltui mai mulți bani pentru firme, vor juca rolul de garant pentru acestea în speranța că își vor reveni. În caz contrar, singura posibilitate va fi inflația. florin ilie

 

 1. Atunci când ești în dezvoltare (cazul României) ai datoriii față de ceilalți.

 

 1. Marile puteri vor putea tipări bani fără să simtă efectele negative imediate pentru că sunt țări necreditoare, nu au datorii.

 

 1. Firmele se păsuiesc între ele în limita raționalului, nu au fost derapaje, comporatament distructive sau răutăți gratuite, semn că nivelul de profesionalism a crescut considerabil.

 

 1. Nu e în regulă să diversifici necontrolat și să faci ceva care nu are legătură cu firma ta, chiar dacă sună atractiv și e tentant. E bine să fii chibzuit chiar și atunci când ai mai mult decât restul.

 

 1. Lumea va merge înainte, dar unele lucruri, ca și la criza anterioară se vor schimba și vor rămâne schimbate.

 

 1. Binele ți-l faci pe loc, reziști în ”tranșeele” în care ești.

 

 1. Să ne vedem viitorul pe termen lung aici. Viitorul e aici, dar depinde de noi cum ni-l facem.

 

Tot în cadrul întâlnirii noastre, Theodor Irimescu ne-a vorbit despre școala sa de cod pentru copiii între 7-14 ani, Codeschool Iasi.

Nu mai e nicio îndoială că tehnologia face parte din viața fiecăruia dintre noi, iar integrarea ei în viața copiilor de la o vârstă fragedă devine o necesitate.

Codeschool Iasi pune la dispoziția micuților toate resursele și toată energia pentru a-i învăța să folosească tehnologia într-un mod responsabil și creativ.

Și pentru că fiecare membru încearcă să aducă plus valoare pentru ceilalți și să ofere mai departe din ceea ce știe și din resursele pe care le are, Theodor a oferit 3 premii care constau într-un abonament pe o perioadă o lună.